Kysy ja keskustele

OptiWatti???

Hei.
Onko kellään kokemusta OptiWatti lämmönsäädöstä?
Tuleeko säästöä vai onko järjestelmä näpertelijän ja näprääjän toive?
Ja tietty toimiiko järjestelmä kuin toimittaja lupaa?
Sähkölämmitteisessä talossa sähköä kuluu noin 25 tuhatta kWh per vuosi.
Keskustelualue: 
Aiheet: 
Asu

Sähkölämmitteisessä asunnossa voidaan lämmitykseen kuluvaa sähköä säästää säätämällä ja pitämällä huonelämpötilat tarkasti 20-21 asteessa, laskemalla huonelämpötiloja asukkaan poissa ollessa ja öisin sekä yleensä tarkemman ohjauksen ja säädön avulla.   Tämä voidaan tehdä asukkaan toimesta, mutta usein lämmitysjärjestelmän säätö- ja ohjauslaitteiden uusiminen tai lisäys parantaa tilannetta. Saavutettava säästö tarkemmalla käytöllä ja säädöllä on useimmiten 10-20%.

OptiWatin toiminta perustuu säätöjen ja ohjauksen parantamiseen. Käytännön kokemusta kyseisestä järejestelmästä ei ole vastaajalla. Markkinoilla on myös muita termostaatteja ja kodinohjausjärjestelmiä, joilla saavutetaan sama tulos.  

Eli Optiwatin lähes lupaama 40 % huonekohtainen säästö on yliarvio? Optiwatin nettisivuilla oli tosin maininta testikohteista, jotka saattavat varmaankin aika paljon erota normaalista asumistilanteesta...

Huonekohtainen 40 % säästö on mahdollinen. Elvari-hankkeessa on myös saatu 40 % säätöjä huonekohtaisesti erityisesti kylpyhuonetiloissa, joissa lämpötila on nostettu mukavuustasolle vain aamun ja illan käyttötuntien ajaksi ja muuksi ajaksi tilan lämpötila on ohjattu alhaisemmaksi.

Saatavat säästöt riippuvat lähtötilanteesta, onko lämpötilassa alentamisen varaa ja kuinka paljon.

Lisätietoa sähkölämmityksen tehostamishankkeesta, Elvarista, löydät Motivan verkkopalvelusta >>

No en tiiä noista arveluista, mutta meikällä on tommonen OptiWatti. Tähän mennessä säästöä on kertynyt lämmitysenergian osalta jo reilu 40% verrattuna edellisten vuosien keskimääräiseen kulutukseen. Sen lisäksi kotosalla ei tartte enää palella :). Mainio peli.

Varaavassa lattialämmitys/kattosäteilylämmitystalossa Piti uusia vanhat v. 93 termostaatit jotka eivät enää vastanneet näprääjän vaatimuksia, termareita ympäri taloa n. 10 kpl, onneksi sain kuulla Optiwatista, Optiwatin asentajat laittoivat nykyisiin termostaatteihin Optiwattijärjestelmän osat piiloon ja sitten päästiin näpräämään. Nyt saatiin joka huoneeseen oikeat tarkat olosuhteet juuri silloin kun oli tarve, aiemmin termarit sääti pitkin päivää ja yötä aseteltua lämpötilaa, esim. varaavan lattian lämmitys yösähköllä klo 22-07 välillä koko ajan lämmitys päällä, nyt olemme voineet ajastaa varausajan, koska vähemmälläkin varauksella saavutetaan sopivat olosuhteet. Puhumattakaan juuri tuosta yläpuolella olevan Neuvoja-nimimerkin mainitsemista käyttötuntien mukaisesti säädettävistä tiloista. Järjestelmä ollut käytössä nyt 4 kuukautta, lämmityskulut,jos nyt niin voidaan sanoa kun on ollut vasta aika lämmin jakso takana, alentuneet 20-30 prosenttia, tällä hetkellä ollaan tyytyväisiä. Parasta on tietysti kun voin oikeasti vaikuttaa huoneiden lämpötiloihin kaikkina aikoina, samoin lämpötilojen tarkkailu, ennen se tapahtui kiertelemällä talo ja katsomalla seinillä olevista lämpömittareista, nyt voin katsastaa kännykällä, läppärillä täppärillä, tietsikalla. Toimii.

Lisää uusi kommentti

Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.